Živost uz dašak ludosti: Zagreb i njegovi neobični muzeji

Neki kažu da je Zagreb grad po mjeri, niti prevelik niti premali, neki kažu da je u Zagrebu odličan noćni život. Slažemo se, ali to nije sve! Zagreb ima fantastičan izbor neobičnih muzeja koje morate obići…

Muzej prekinutih veza

Prekinuli ste dugogodišnju vezu? So what! Za takve kao što ste vi postoji pravi muzej. Prebrodite emocionalni slom na ritualan način, donirajte nešto iz palete osobnih stvarčica koje vas podsjećaju na bivšu ljubav i nastavite živjeti sretno do kraja života.

Muzej iluzija

Konačno imate priliku preokrenuti stvari naopačke, igrati se percepcijom i trenirati mozak vizualnim varkama. Ono što se čini nemogućim, ovdje postaje moguće. Biste li željeli vidjeti svoju glavu na tanjuru? Da. Eto vam prilike.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Muzeji 1.0.2

MSU – Muzej suvremene umjetnosti

Za vas je umjetnost pomicanje granica, uvijek nešto novo i uzbudljivo. Ono u čemu rijetki vide nešto, vi vidite sve što se treba vidjeti, kao i skriveni kontekst. Pred vama je izazovnih 11.999 djela suvremene umjetnosti i jedan zavojiti tobogan.

Posjetite najveći muzej gljiva na svijetu

Otkrijte najukusnije i najsmrtonosnije gljive na svijetu u samom središtu Zagreba. U ovom jedinstvenom muzeju trenutačno je izloženo više od 1500 vrsta gljiva, a zbirka nastavlja rasti iz dana u dan.

 

Muzej čokolade

Muzej čokolade u Zagrebu tematski je uređen prostor posvećen čokoladi i njezinu povijesnom, zemljopisnom i kulturnom značaju.

Slatki postav povest će vas na interaktivno putovanje kroz prostor i vrijeme i oduševiti sva vaša osjetila: vid, njuh, dodir, sluh i, naravno, okus.

Muzejsko-memorijalni centar „Dražen Petrović”

Jednom davno u Hrvatskoj živio je najbolji košarkaš svijeta izvan NBA. Zvao se Dražen i bio je idol mnogih generacija. Dražena više nema, ali su iza njega ostali brojni rekordi, trofeji, priznanja i druge vrijedne memorabilije od kojih se veći dio nalazi u ovome muzeju.

Muzej torture

Sigurno će svačiju pozornost dobiti začudni Muzej torture. Iako jedinstvene priče, sprave i instrumenti za mučenje djeluju nestvarno i kao plod mašte ili nekog filma, ovaj muzej uvjerit će vas u suprotno. Osobito zato što će kroz interaktivni sadržaj i podraživanje svih vaših osjetila i vama utjerati malo straha u kosti!

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Muzeji 1.0.6