Punim jedrima naprijed! Imamo više od 1200 razloga za tebe!

Hrvatska ti pruža kristalno bistro more, pješčane i šljunčane plaže, šarmantne obalne gradiće i povijesne znamenitosti. Zaljubljenici u more mogu uživati u ugodnoj i blagoj sredozemnoj klimi, kulinarskim specijalitetima i bogatoj kulturi. Hrvatska je savršeno odredište za ljetni odmor brodom.

Tijekom protekla tri desetljeća Hrvatska je poznata kao odredište koje nautičarima nudi izuzetnu infrastrukturu. Duž obale postoji više od 60 marina te takozvane sezonske marine na udaljenim otocima i pristaništima u zaljevima, a svi uključuju prostorije za nautičare. Gotovo svugdje duž obale moguće je pronaći zaklon u sigurnoj luci i jednostavno unajmiti plovilo s uključenom posadom ako nemate vlastito.

Istra na vidiku!

Istra je poznata po pitoresknim gradićima i mnogobrojnim cestama vina i maslinova ulja. Regija ima mnogo pristaništa, kao što su Kanegra na sjeveru, rt Kamenjak, smješten južno od zapadne obale ili prekrasan zaljev Tunarica i litice Brseča na istoku.

Rovinj je savršeno mjesto za započeti plovidbu. ACI Marina Rovinj u potpunosti je zaštićena od vjetra zahvaljujući otočiću Sveta Katarina. Iz tog šarmantnog gradića i njegove srednjovjekovne arhitekture možeš se otisnuti prema otočju Brijuni, jedinom nacionalnom parku u Istri, udaljenom samo 12 nautičkih milja od Rovinja.

Posjeti povijesne znamenitosti u Puli

Kad si već tamo, obvezno posjeti Pulu. Pulska regija čuva savršeno očuvane antičke rimske građevine, uključujući jedan od najpoznatijih amfiteatara iz prvog stoljeća, pulsku Arenu, ujedno i šestu najveću u svijetu. Riječ je o jednom od najbolje očuvanih amfiteatara iz antičkoga doba, a danas ugošćuje filmske festivale i različite kulturne događaje.

Promjena kursa! Prema Kvarneru!

Iz Istre jednostavno možeš doploviti do Kvarnera. Između Opatije na sjeveru i Karlobaga na jugu nalaze se izvrsne marine na obali i obližnjim otocima. Jedan od najljepših otoka jest Krk, osobito njegov južni dio, koji obiluje životom i vegetacijom.

Otoci Cres i Rab

Zbog djelovanja snažnog vjetra sjeverni dio Krka i neki drugi obližnji otoci gotovo su napušteni, iako je riječ o raju za surfere koji uživaju u visokim valovima. Zaljubljenici u plovidbu mogu jednostavno s južnog dijela Krka otploviti na Rab, posjetiti istoimeni srednjovjekovni gradić, ili na Cres, na kojem mogu uživati u miru i tišini.

Sljedeće odredište: Lošinj

Sljedeće je odredište Lošinj, točnije luka Mali Lošinj. To područje obiluje zaljevima u kojima možeš plivati, a nije isključeno da ćeš ugledati kojeg dupina kako pliva u blizini.
Tražiš avanturu? Jedna neuobičajena nautička ruta sastoji se od posjeta otocima Grgur i Goli otok, koji su dugi niz godina služili kao zatvori.

Eno-gastronomska ponuda

Regija Kvarner poznata je po specifičnoj eno-gastronomskoj ponudi. U tom dijelu Hrvatske obvezno moraš kušati čuveno vino žlahtinu iz Vrbnika kao i poznate kvarnerske škampe.

Punim jedrima naprijed u Dalmaciju (Split)!

Područje koje okružuje Split vrhunac je ljepote Jadrana. Možeš ploviti između rta Ploče i ušća rijeke Neretve te između otoka Drvenik Veli i Mali, Šolte, Brača, Hvara, Šćedra, Visa i Biševa. Svaki otok ima vlastite posebnosti, kao što su urođeni, jezični, enološki i kulturni aspekti. Ova srednjodalmatinska skupina otoka središte je zabave i kvalitetne kuhinje, koja nautičarima pruža prekrasna pristaništa.

 

Split nudi bogat izbor kulturnih aktivnosti i bogat noćni život, a posjetitelji istodobno mogu uživati u povijesnom centru posjetom Dioklecijanovoj palači, koju je UNESCO uvrstio na popis svjetske baštine te koja predstavlja važan spomenik kasnoantičke arhitekture.

Sunčani otok Hvar

Sunčani otok Hvar naprosto moraš posjetiti. Prekrasna luka centar je održavanja nautičkih događaja, međutim ispred Hvara i u ACI Marini na otoku Sveti Klement nalaze se mjesta za vezove. Noćni život na Hvaru zadovoljit će svačije potrebe.

Otok Vis

Na otoku Visu nalaze se špilje kao što su  Medvidina špilja i uvala Stiniva, a u blizini ćete naći i Modru špilju na otoku Biševu i Zelenu špilju na otoku Ravniku, koje se diče tirkiznom bojom i bogatom poviješću.