Pet mjesta na kojima ćeš se osjećati kao doma

„Približavaju se ljetni praznici, stoga je vrijeme da počnemo tražiti mjesto na kojem ćemo provesti obiteljski odmorˮ. Što kažeš na bogato kulturno nasljeđe upotpunjeno veličanstvenim prirodnim ljepotama, raznolikom gastronomijom, pustolovinama, sportom i wellnessom? Hrvatska zaista ima ponešto sve uzraste, a riječ je o europskoj destinaciji najbolje vrijednosti u 2016. No čak ni to nije najbolje od svega! Saznaj što znači živjeti na hrvatski način, gdje te svatko poznaje, dijeli s tobom svoju najdražu hranu i gdje se vrata ne zaključavaju. Hrvatska je mala zemlja koja je poput velike obitelji.
Uz pustolovne odmore u dolinama Istre, odmore na plaži u Starom gradu, kulturne atrakcije u Zagrebu i Zadru i novo otvorena obiteljska odmarališta na Kvarneru, sad je najbolji trenutak za pregled najboljih odredišta u Hrvatskoj.

Istra

Netaknuta istarska unutrašnjost, sa svojim brdima i nizinama, savršeno su mjesto za osobe koje traže pustolovinu i aktivni odmor. Istraži prave prapovijesne otiske na Šetalištu dinosaura u Nacionalnom parku Brijuni, replike i kosture dinosaura u Dinoparku Funtana i tropske morske životinje u Akvariju i Centru za oporavak morskih kornjača u Puli. A pravi nalet adrenalina osjetit ćeš u Istralandiji, prvom vodenom parku u Hrvatskoj. Taj vodeni svijet skriva 20 različitih tobogana i 1,6 kilometara staza, a dok se djeca zabavljaju, odrasli se mogu opuštati u hidromasažnim bazenima. Kakva avantura za cijelu obitelj!

Zagreb

Zahvaljujući velikom izboru znamenitosti i atrakcija, sjeverni dio Zagreba pružit će užitak za cijelu obitelj. Pogledajte kolekciju kukaca u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju, pa se uputite u Tehnički muzej, u kojem se čuvaju parna lokomotiva, sateliti, modeli svemirskih brodova i planetarij!
Miran park Maksimir također se isplati posjetiti, a uređen je poput engleskog vrta, s alejama, travnjacima i jezerima. U parku se nalazi i zoološki vrt, koji posjetiteljima nudi priliku da gledaju hranjenje tuljana, morskih lavova te pirana. U Zagrebu će se čak i odrasli osjećati kao djeca jer uvijek ima nešto novo za otkriti, neovisno o tome je li riječ o novom muzeju, remek-djelima ulične umjetnosti ili ukusnim tradicionalnim jelima.

Dubrovnik

Za savršen spoj odmora u gradu i na plaži uputi se na Lapad i Babin kuk, gdje možeš šetati uz čuvene plaže, a zatim istražiti Stari grad Dubrovnik, mjesto koje je UNESCO proglasio svjetskom baštinom. Jezero popularno nazvano „Mrtvo more” na otoku Lokrumu, udaljenom samo deset minuta brodom od Starog grada Dubrovnika, ima plitku šljunčanu plažu koja je savršena za dječju igru. Plaža u Uvali Lapad sadržava vodene parkove, trampoline, dvorce na napuhavanje i igralište. Ne zaboravimo jahanje konja u Kojan Koralu u Konavlima. Naposljetku, za spektakularan pogled na cijeli Stari grad Dubrovnik i obližnje otoke popni se žičarom na brdo Srđ. Provjeri možeš li prepoznati grad iz svojih najdražih obiteljskih filmova.

Zadar

Zadar, grad koji pršti od života možda se na prvi pogled ne čini kao odabir za obiteljski odmor, ali u njemu će svatko pronaći ponešto za sebe, bez obzira na dob. Nakon razgledavanja znamenitosti i kupnje najbolji način za ispratiti dan jest sjesti uz Morske orgulje i uživati u jednom od najljepših zalazaka sunca u svijetu uz glazbenu pratnju skladnoga zvuka valova koji udaraju u cijevi. Pozdrav Suncu, još jedna instalacija kao spoj prirode i umjetnosti, pružit će ti fenomenalan doživljaj svjetlosti, u kojoj će uživati djeca svih dobi. A djeca će uživati i u igri na nekoj od brojnih prekrasnih plaža, dok se roditelji opuštaju i upijaju sredozemni ugođaj. Samo je nekoliko razloga zašto se mnoge obitelji svake godine vraćaju u svoje omiljeno odredište: jer se tu osjećaju kao doma (gdje sunce uvijek sja).

Kvarner

Roditelji koji žele spojiti obiteljski odmor i mogućnost da se opuste, što ne ide uvijek ruku pod ruku, svoje mjesto za odmor pronalaze na Kvarneru. Regija Primorja i Gorskog kotara, smještena na sjevernom dijelu jadranske obale, idilična je i manje razvikana od ostalih regija, a može se pohvaliti novo otvorenim obiteljskim odmaralištem s pet zvjezdica. Tu nećeš pronaći samo najveći spa u Europi već i mnoštvo aktivnosti koje će zabavljati djecu dok se odrasli časte pokojim tretmanom. Objekt uključuje dječji grad od površine 2400 m2 s bazenima, igralištima, igrama na otvorenome i zatvorenome te gusarski otok površine 350 m2. Jedina stvar oko koje ćete se ove godine svađati jest u čemu početi prvo uživati!