Photo by Ivo Biočina

Otkrijte izvor zdravlja i uživanja

Želite li se osjećati kap vode na dlanu, Hrvatska je mjesto za vas. Nalazi se u samom vrhu UNESCO-ova popisa bogatstva vode u Europi i svijetu te raspolaže velikim brojem termi lječilišnih mjesta sa 103 izvora prirodne mineralne vode, koje će se pobrinuti za potpuni oporavak vašeg tijela i duha. Okupajte se u najtoplijoj vodi u Europi, zajašite oceanske valove, opustite se ispod masažnih slapova i gejzira, oporavite se od svih briga i uživajte kao car, a sve to samo u Hrvatskoj.

Top-Terme Topusko: ostvaruju želje poput zlatne ribice

 

Posebnost ovih termi zasigurno je voda koja u njima teče. To je voda vulkanskog podrijetla, koja je pogodna za liječenje i rehabilitaciju živčanog, mišićnog i lokomotornog sustava. Vi se samo brćkate u toj vulkanskoj vodi, a ona radi sve ostalo. Ali za one koji vole i drukčiju vrstu vodenih aktivnosti, uvijek možete otići u ribolov na obližnju rijeku Glinu. Možda ulovite zlatnu ribicu koja će vam ispuniti tri želje, ali ako ne ulovite, ništa zato, Terme Topusko ispunit će većinu vaših želja.

Krapinske toplice: od gejzira i slapova do oceanskih valova

 

Krapinske toplice mogu se pohvaliti ljekovitom hipertermalnom vodom i prirodnim ljekovitim blatom, fangom (koji čine savršenu bazu za primjenu svih suvremenih postupaka fizikalne medicine i rehabilitacije). Osobito oduševljava vodeni centar Aquae Vivae, velik kompleks unutarnjih bazena. Možete uživati u vodenim atrakcijama kao što su gejziri, slapovi i umjetne kiše, koje vas istodobno ugriju, osvježe i opuste. Ako ste raspoloženi za malo akcije, isprobajte bazen s umjetnim oceanskim valovima. U ovim će toplicama i ronioci doći na svoje jer tu možete roniti u posebnom bazenu s potpunom opremom za ronjenje. A ako na odmor vodite i svoje mališane, moći ćete bezbrižno uživati u dječjem bazenu pod opuštajućim slapom dok ih držite na oku. A ako vam zatreba malo svježeg zraka, možete ga udahnuti na grijanom vanjskom bazenu.

Bizovačke toplice: zaplivajte u najtoplijem dijelu Panonskog mora

 

Glavno obilježje Bizovačkih toplica jest temperatura vode koja doseže 96 °C te je time toplija od bilo koje druge poznate termalne vode. Bizovačka voda zapravo je ostatak Panonskog mora, zbog čega je slana i izuzetno bogata mineralima. Sa svojom bogatom ponudom koja varira od noćnog kupanja, projekcija filmova i velikog tobogana do različitih wellness-pogodnosti te uz mnoge druge prirodne ljepote i povijesne znamenitosti u blizini, Bizovačke toplice goste pozivaju da posjete ovo srce Slavonije.

Stubičke toplice: uđete lijepi, izađete još ljepši

 

U blizini Zagreba skrili su se takozvani „Stubakiˮ, koji su poznati po kriosauni, tretmanu izlaganja tijela ekstremno niskim temperaturama od – 110 °C do – 190 °C, što pozitivno djeluje na izgled kože i podizanje imuniteta, ali i podržava gubitak tjelesne težine. Nakon ovih neobičnih tretmana zasigurno ćete primijetiti razliku u odnosu na to kako se osjećate, ali i kako izgledate.

Terme Tuhelj: obnavljaju dušu i tijelo

 

Obožavatelji vodenih avantura doći će na svoje u kupališnom i wellness-centru Terme Tuhelj. Osim izvora termalne vode i ljekovitog blata, terme su poznate po Vodenom planetu, kupalištu s više od 5000 m2 vodene površine koje je pogodno za sve vrste oporavka duše i tijela. Zahvaljujući opuštajućoj vodenoj masaži gejziri i slapovi toliko će vas opustiti da ćete zaboraviti na sve brige, a ako ste noćna ptica, subotom možete do čak dva sata u noći uživati u čarima Vodenog planeta.

Terme Sveti Martin u Međimurju: aktivno opuštanje

 

Omiljeno odredište profesionalnih i rekreativnih sportaša definitivno su Terme Sveti Martin u Međimurju. Današnji moderni Spa & Sport Resort Sveti Martin optimalan je za odmor tijekom cijele godine. Terme raspolažu kompleksom zatvorenih bazena s termalnom vodom, ljetnim akvaparkom, ali i terenom za golf te wellness-centrom s holističkim programima za opuštanje. Nakon svake aktivnosti potrebno je tijelo nagraditi nečim, a u Termama Sveti Martin to možete učiniti jednom od mnogih masaža te finskom i rimskom saunom.

Daruvarske toplice: opuštanje u bazenu i izvan njega

 

Pravi zaljubljenici u prirodu na mnogo će načina uživati u Daruvarskim toplicama.
Kad je riječ o zdravlju, tu se možete oporavljati od različitih sportskih ozljeda ili ublažiti bolove od bolesti poput reume te pritom uživati u blagodatima termalne vode i fango blata te različitim masažama i saunama. S gurmanske strane, sigurno će vam se svidjeti originalna jela daruvarskih restorana pripremljena od domaćih namirnica.
A ljubitelji šetnji u prirodi mogu obići park i šumu koja okružuje toplice te uz svjež zrak dodatno revitalizirati svoje tijelo.

Terme Jezerčica: tako blizu, a dovoljno daleko

 

Terme Jezerčica nalaze se dovoljno blizu glavnog grada Hrvatske da privuku brojne Zagrepčane, ali istodobno i dovoljno daleko da mogu u opuštenoj atmosferi zaboraviti na brige. Izdašni izvori termalne vode te unutarnji i vanjski bazeni zajedno s pet vrsta sauna u Spa Centru Jezerčice redovno privlače građane glavnog grada kako bi posjetili tu oazu mira. Riječima je teško opisati osjećaj mira koji vam Terme Jezerčica pružaju, stoga je najbolje da dođete i otkrijete sami.

Toplice Lešće: wellness-oaza u srcu prirode

 

Toplice Lešće osvojit će vas svojim idiličnim mirom, čistim goranskim zrakom i ljepotom obližnje prirode. Odmaknite se od užurbane svakodnevice i pokušajte zaboraviti na sve brige, a ako ne možete to sami, sigurno će vam pomoći relax masaža, infracrvena sauna, jacuzzi ili samo plivanje u termalnoj vodi. Nakon što ste u bazenu razgibali sve mišiće, sad je vrijeme da zaokružimo cijelu priču o zdravlju, a za to je potrebna zdrava prehrana koju možete naći u restoranu „Lešćeˮ gdje će vas dočekati kulinarski specijaliteti pripremljeni od domaćih namirnica.

Varaždinske toplice: uživajte poput cara

 

Varaždinske toplice datiraju još iz antičkog doba te su stoljećima sinonim za vrhunsku uslugu i nevjerojatnu ljekovitost. Tisućljetna tradicija upotrebe termalne sumporne vode i ljekovitih peloida iz prirodnog izvora razlog su zbog kojih mnogi upravo ovdje dođu na liječenje ili na uživanje, a često i na oboje odjednom. U ljepotama Varaždinskih toplica uživao je i car Konstantin te nakon što posjetite Varaždinske toplice, s pravom možete reći da ste uživali kao car.

Istarske toplice: stijena koja liječi

 

Istarske toplice smještene su u bajkovitoj unutrašnjosti istarskog poluotoka na sjevernom Jadranu, a okružene su prekrasnim krajolikom. Iznad samih Toplica uzdiže se 85 metara visoka stijena zvana Gorostas, ispod koje se nalazi izvor ljekovite vode na kojem se temelje Istarske toplice. Zahvaljujući tom dobrom divu, ove toplice od drevnih su vremena poznate po sumporom bogatoj termalnoj vodi, za koju je znanstveno i u praksi dokazano da pospješuje oporavak i liječenje mnogih bolesti.

Lječilište Naftalan: nije samo voda ljekovita

 

Lječilište Naftalan jedinstveno je u Europi kao prirodni izvor ljekovite nafte ili naftalana po kojemu je ovo lječilište dobilo naziv, a riječ je o drugom takvom nalazištu u svijetu te jedinom u Europi.