Photo by Dejan Hren

Osjeti vatru iznutra: leti poput zmaja

Čovjek je oduvijek želio letjeti poput ptice, jedriti nebom i tako promatrati svijet. Aktivnost najsličnija tome jest paragliding. Dobro „krilo”, malo hrabrosti, povoljan vjetar… I uživajte u Hrvatskoj iz visina.

Kada dobiješ krila, sve ti ide od ruke

Povoljna termodinamička strujanja niskih hrvatskih planinskih vrhova omogućuju profesionalcima, početnicima i njihovim instruktorima kvalitetne letove te potpuni užitak u paraglidingu.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Fly like a dragon 1.0.1

Da bi bio spreman za let, moraš školu ‘proći s pet’

Nakon završene škole paraglidinga nužno je pribaviti dozvolu za letenje. Naravno, nije svako mjesto prikladno za letenje, nego se letjeti može isključivo na službenim letjelištima diljem Hrvatske.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Fly like a dragon 1.0.2

Gdje se najbolje leti?

Kad je vjetar dobar, s velebitskog vrha Alančić moguće je letjeti sve do otoka Raba! Neka su od najpopularnijih letjelišta Tribalj kraj Crikvenice, Ivanščica, Sljeme (Zagreb), a svoje čari skriva i Učka, koja omogućuje duge letove po Kvarneru.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Fly like a dragon 1.0.3

Ništa nije bolje od letenja

Zar je moguće ostati ravnodušan kad poletiš s Pržinovca na Biokovu, pa pod sobom vidiš surove stijene, bijele plaže Makarske rivijere i plavo more koje obasjava sunce?

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Fly like a dragon 1.0.4
Jeste li znali da padobran svoje podrijetlo vuče iz Hrvatske i da ga je izumio šibenski izumitelj, inženjer, svećenik i biskup Faust Vrančić?

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Fly like a dragon 1.0.5