Photo by Aleksandar Gospić

Odaberi svoj vrh: planine te zovu!

Osim što se osvajanje vrhova smatra velikim izazovom, svaki planinar penje se kako bi nakon napornog uspona uživao u veličanstvenom pogledu. Prihvatite izazov i osvojite svaki od ovih vrhova jer ćete upoznati Hrvatsku kakvu još niste vidjeli!

VELEBIT – SVETO BRDO

Sveto brdo visine 1751 m nalazi se na prvome mjestu u srcima mnogih planinara. Na ovaj goli vrh može se stići iz nekoliko pravaca i svaki od njih iziskuje od pet do sedam sati hodanja. Ipak, pogled na more koji će vam se ukazati odagnat će sav umor.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Pick a peak 1.0.1

VELIKA KAPELA – BIJELE STIJENE

Kompleks Bijelih stijena strogi je rezervat koji se nalazi u srcu Gorskoga kotara. Staza koja vodi do vrha naziva se Vihoraški put. Uspon po ovom najatraktivnijem i najzahtjevnijem planinarskom putu u Hrvatskoj traje oko četiri sata, a započinje na makadamu koji spaja Jasenak i Mrkopalj.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Pick a peak 1.0.2

DINARA – SINJAL

Ako ste vrlo ozbiljan planinar s potpunom opremom, onda bi vam uspon na najviši hrvatski vrh Sinjal (1831 m) na Dinari trebao biti na vrhu popisa planinarskih želja. Neponovljiva ljepota livada, šuma i gologa kamena u kombinaciji sa stjenovitim liticama i morem tijekom intenzivnoga višesatnog uspona nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Vrh Dinare jedini je vrh u Hrvatskoj na kojem posjetitelj svoj posjet treba dokazati fotografijom, a ne samo pečatom.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Pick a peak 1.0.3

GOLA PLJEŠIVICA

Gola Plješivica vrh je planine sjevernog dijela Ličke Plješivice koja pripada dinarskom sustavu. Pruža se u smjeru sjeverozapad-jugoistok od Plitvičkih jezera. Koliko je primamljiva najbolje ilustrira to što se u 16. stoljeću upotrebljavao i naziv Vražji vrh.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Pick a peak 1.0.4

BIOKOVO – VOŠAC

Kažu da je Biokovo najsurovija hrvatska planina. Biokovski greben ističe se s nekoliko gordih vrhova, od kojih je najljepši Vošac. Uspon je izuzetno strm i traje od četiri do pet sati. S vrha visokog 1421 m prostire se najljepši vidik u Hrvatskoj. Osim strmih litica masiva vidi se Makarska rivijera i more kojim „plove” Brač i Hvar.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Pick a peak 1.0.5