Photo by Ivo Pervan

Jedino brod ljubavi plovi na ovaj otok

Srcoliki otočić na sjeverom dijelu Pašmanskoga kanala zbog specifičnog je oblika prozvan Otokom ljubavi. Većinom ga posjećuju zaljubljeni i oni koji na njemu izgovaraju sudbonosno „da” te s njega metaforički uplovljavaju u bračnu luku.

Nedaleko od Zadra, u Pašmanskom kanalu, nalazi se prirodni fenomen koji će rastopiti vaše srce…

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Galesnjak 1.0.1

Iako malen, otok Galešnjak izaziva veliku pozornost domaće i svjetske javnosti.
Sve je započelo kad ga je Google Earth proglasio jednim od malobrojnih prirodnih srcolikih fenomena, nastavilo se pojavljivanjem na ABC-u i CNN-u, a Huffington Post prije nekoliko godina proglasio ga je najslađim otokom na svijetu. Iako mu se slava pripisuje Googleu, povijesni podaci govore kako je njegov zanimljiv oblik primijetio Napoleonov kartograf još davne 1806. godine.


Zbog blizine kopnu ovaj je otok mnogima poželjna destinacija. Do njega je najjednostavnije doploviti brodom iz obližnjih mjesta, a oni malo hrabriji na njega dolaze pedalinama ili plivajući.
Otok je nenaseljen te stoga odličan izbor za one koji žele uživati u netaknutoj prirodi i smaragdno plavome moru. Bilo da ste aktivan tip ili dan želite provesti opuštajući se na jednoj od brojnih šljunčanih plaža, Galešnjak na samo 132.000 četvorna metra nudi za svakog ponešto.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Galesnjak 1.0.3
Većina posjetitelja na otok dolazi na cjelodnevno kupanje, piknik i odmor, no ako vam avanturistički duh ne da mira, imamo rješenje i za vas. Ako ste dovoljno hrabri, dočekajte zoru pod zvjezdanim nebom u dobrom društvu.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Galesnjak 1.0.4