Photo by Nikola Smernić

Želite svezati ljubavni čvor? Učinite to u Hrvatskoj!

Spremate se na sudbonosno „da”, ali još niste pronašli idealnu lokaciju? S obzirom na to da oboje volite jedriti, zgodna vam se čini ona toliko česta fraza „uploviti u bračnu luku”. Zašto ne?! Zašto zaista ne biste uplovili u brak i spustili sidro.

Dubrovnik

Parovi iz svih dijelova svijeta sve češće sudbonosno „da” izgovore u Dubrovniku. Izbor je težak, a popis nepregledan – unutar ili u neposredoj blizini zidina (Knežev dvor, utvrde Revelin i Lovrijenac, palača Sponza), ljetnikovci, parkovi, jedrenjaci i otoci (Lopud i Šipan). Koju god lokaciju odabrali, jedno je sigurno – nećete pogriješiti!

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Tie the Knot 1.0.1

Istra

U svim većim mjestima na zapadnoj istarskoj obali, od Savudrije do Pule, uobičajeno je da se krstarenje spaja sa svadbenim slavljem. Najpopularnije su istarske lokacije stancije i kašteli na kopnu te otočje Brijuni i, naravno, pulska Arena.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Tie the Knot 1.0.2

Kvarner

Opatijska rivijera nudi bezbroj mogućnosti za svadbene proslave u luksuznim hotelima i vrhunskim restoranima na potezu od Voloskog do Mošćeničke Drage i na brežuljcima poviše rivijere u Lovranskoj Dragi i Kastvu te u uvali Čikat na Malom Lošinju.
HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Tie the Knot 1.0.3

Kornati

Za one koji njeguju robinzonski stil života na nekoliko mjesta na Kornatima organiziraju se i svadbena slavlja. Najčešće u uvalama Opat i Vruje na otoku Kornatu, zatim na otocima Ravni Žakan, Levrnaka te na otoku Žutu. Zar ne biste željeli uploviti u bračnu luku okruženi sa 152 otoka?

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Tie the Knot 1.0.4

Šibenik…

Nakon što je sagrađena velika i luksuzna marina te uz nju novi hotel, grad Šibenik još je primamljivije mjesto za nautička vjenčanja. Uz marinu tu su još dvije iznimno atraktivne lokacije – utvrda Sv. Nikola, koja se gotovo cijela nalazi u moru, i tvrđava Sv. Mihovil.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Tie the Knot 1.0.5

i Skradin

Poseban doživljaj na svakom krstarenju, pa tako i na ovom svadbenom, zaploviti je Šibenskim kanalom pa preko Prokljanskog jezera doploviti do Skradina i ušća rijeke Krke. U ovom divnom i mirnom gradiću pronaći ćete odlične restorane za nezaboravne svadbene tulume.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Tie the Knot 1.0.6

Split

Najpopularnija mjesta za vjenčanja u Splitu su Vila Dalmacija i Galerija Meštrović, u kojoj se nalaze skulpture najpoznatijeg hrvatskoga kipara. Oba se ova prostora nalaze pod mitskim splitskim brdom Marjanom i ono najvažnije – imaju zadivljujući pogled na more.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Tie the Knot 1.0.7

Hvar i Paklenski otoci

U nezaobilazne destinacije za vjenčanja ubrajaju su grad Hvar i Paklenski otoci. U lokalnim restoranima možete uživati u vrhunskoj mediteranskoj hrani, a sudbonosno „da” izgovara se i na tvrđavi Fortica. Na Svetom Klementu, najvećem od Paklenskih otoka, uobičajene su svadbe u uvali Vinogradišće uz samu morsku obalu. Fotografije s ovih lokacija zasigurno će biti čarobne

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Tie the Knot 1.0.8

Otok Vis

Ako niste ljubitelj formalnih lokacija za svadbeni tulum, ovo je otok za vas. Vis je prepun skrivenih uvala savršenih za romantično vjenčanje. Opustite kravatu i recite „DA” s pogledom na more i jedan od najljepših zalazaka sunca.

HTZ 2016 Croatia Feeds fotke za clanak Tie the Knot 1.0.9